26 Nisan 2015 Pazar

5BTK - Dönüm Noktası Karakterler

İki erkeğimizden birini tanımak ister miyiniz?

İşte, Duke Rivers!

Duke Rivers nasıl biri? Bunun tam cevabını alabileceğinizi sanmıyorum.Direk söyleyebileceğim genel tanımı mükemmelliktir.
Adamımız herkes tarafından arzulanan, okulun havalı, tahmin edebileceğiniz gibi yakışıklı çocuğu.Herkes ona hasta ve kendisi de birine hasta; Addison.
Duke futbolcu, şansa bakar mısınız; Addison da pek futbol sevmiyor.
Kitaplarda kızları etkilemeye çalışan erkekler klişedir.Çocuk popüler, kız değil.Eh, durum pek de farklı sayılmaz ama Duke klişe mi derseniz evet dememe rağmen hayır diye de haykırırım.
Valla Duke istediği kadar klasik olsun okurken salya akıtmadım diyemem.Ah öyle tatlı, öyle sempatik ki okurken sırıtmaktan ağzınız ağrıyor.
Duke Rivers hakkında denecek çok şey var, tabii saatlerce okuyabilecekseniz.Onun hakkında bilgi edinebildiniz mi? İlk cümle yeterliydi sanki 3:)

Ve fazlasıyla normal çocuğumuz; Trevor!

Bu çocuk böyle gariban kaldı Duke'un yanında diyorsanız cık arkadaşlar, CIIIK.
Hala bilmiyorsanız Dönüm Noktası'nı okurken aynı anda iki farklı hayattasınız, bu yüzden Duke'u çok severken "Eh, Trevor da fena değil hani" diyorsunuz fakat sonradan bu çocuk bir hoş oluyor...Aaah ah.

Trevor oldukça normal bir çocuk, kendisi de Duke gibi futbol takımının önemli bir üyesi fakat maç sırasında bir sakatlık geçirip bu kariyerine veda etmiş...Neden mi? Kitabı alıp okumaya ne derdiniz 3:)

Valla Duke mu Trevor mı derseniz baya zor olur ama...Bence Duke.Ama bu gözümün Trevor'da olmadığı anlamına da gelmez 3:):):)

Ve ana karakterimiz Addison;

Addison'ın özelliği geleceğini görebilme, ki bu sadece ona özel ve buna "araştırma" deniyor.
Kendisi erkeklerle nasıl anlaşıyor pek bilinmez ama zor kararlar vermek zorunda olan da o.
Trevor mı, Duke mu?
Annesi mi, babası mı?
Yerleşke mi, insanların yanı mı?
Arkadaşı mı, kendisi mi?
Bunların cevabını nasıl öğrenebilir? Tabii ki de araştırma yaparak.
Son ve bonuz olarak; Laila!

Laila Addison'ın en yakın arkadaşı.Yeteneği hafızadan belli anıları silmek ve kitapta da büyük yeri var anlayabileceğiniz gibi:D 
Addison'a göre mükemmel bir arkadaş, bana göre biraz salak ama yine de kendisini Addison'dan daha çok sevdim.Enerjik bir karakter ve her ortamda bir eli var.
Onun da arada kaldığı zamanlar da var tabii.
Hepsini öğrenmek ister misiniz? Kitabı okumak için bir neden daha edindiniz!:)

0 yorum:

Yorum Gönder