8 Eylül 2015 Salı

5BTK l İyilik ve Kötülük Okulu

Selamlar! Bugün son zamanlarda en hoşuma giden kitaplardan biri olan İyilik ve Kötülük Okulu'nun yorumunu sizlerle paylaşıyorum! Baya coşkulu bi giriş yaptım, çünkü soldaki fotoğrafa baktıkça gülümsüyorum.

Yorumum her zamanki gibi 5BTK için, Facebook'tan Kitaplar ve Yazaları adlı sayfadan etkinliği takip edebilirsiniz.

Yine konuyu kendimce açıklamaya çalışacağım ama eğer yorumun hepsini okumayacaksanız şimdiden söyleyeyim; BU KİTAP BİR HARİKA.



Sophie, kitap kapağında ve sağda benim yapmış olduğum -süper!- alıntı görselinde gördüğünüz sarışın, prenses olmak için doğmuş ana karakterimiz.Kendisi burnu havada, zamanının çoğunu kendine bakarak güzelleşerek geçiren bir kız ve kendisinin bir "en yakın arkadaşı" var.Bu da yine kitap kapağında gördüğünüz siyah saçlı, "çirkin" Agatha oluyor.O da içine kapanık, etrafındaki herkesi kovan bir tip.Ne kadar da klişe bir arkadaşlık demeyin, karakterleri tanıdığınız zaman nedendir bilmem, bana çok ilginç gelmişti... 
Karakterlerimiz masallara inanılan bir dünyada yaşıyor, ama bu inanan kişiler arasında ne yazık ki Agatha yok.Ama o da yola geliyor, merakınız olmasın.
"Okul Müdürü" adı verilen kişi belirli zaman aralıklarında her kasaba, bölgeden iki kişiyi alıp onları masal karakterleri olmak üzere İyilik ve Kötülük okuluna gönderiyor.Sophie, başta bahsettiğim gibi prenses olmak için doğmuş bu yüzden Okul Müdürü'nün gelip onu almasını beklemektedir ki İyilik Okulu'na gidebilsin.Tabii tek olur mu? Kendisi ve etraftaki herkes Sophie'nin İyilik, Agatha'nın ise Kötülük okuluna gideceğini savunmakta, ama işler fena halde değişiyor.
Birden Sophie kendini Kötülük, Agatha ise İyilik okulunda buluyor ve olayları değiştirmeye çalışırken bir yandan da arkadaşlıkları garip bir hal alıyor.

Konu bu şekilde, tabi erkekler de var;) Ama pek ayrıntılı anlatmak istemedim kitabı çünkü tadı bir başka oluyor okurken.

Kitap yaklaşık 500 sayfa, ama çok kısa bir zamanda okunabilecek bir kitap.Bunun nedeni ise karakter arası konuşmaların çok sempatik ve okurken yüzünüzü güldürecek türden olması.Kitap "çocuk" kitabı olarak değil, her yaşın okurken aynı zevkin alabileceğini düşünüyorum bu yüzden işte masallar var, karakterlerin yaşları küçük diye ön yargılı davranmanızı tavsiye etmiyorum, bence çok şey kaçırıyorsunuz:D

Karakterlerin sempatikliğinden bahsettim, herhalde biraz da abarttım ama...neyse.Beni en çok etkileyen kurgusu oldu, bir insanın aklına bu tarz güzel bir konu nasıl gelir diye sorguladım durdum ama eh, gelmiş demekki ve iyi ki de gelmiş.

Yorumu çok çok kısa tutuyorum ki aynı şeyleri okuyup durmayın, kısacası kitabı okurken eğleneceğinizin garantisini veriyorum.Umarım  kitabı almak için sizi yönlendirebilmişimdir, şimdiden iyi okumalar!


2 yorum:

  1. Çok teşekkürler bu kitabı almakta tereddüt ediyordum.Ama alacağım , büyük bir fanınım. Sevgiler XOXO

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler bu kitabı almakta tereddüt ediyordum.Ama alacağım , büyük bir fanınım. Sevgiler XOXO

    YanıtlaSil